Mette høeg berlingske

Mette Høeg: Kompetent forfatter efterlader læseren tomhændet

17. dec. 2017 — Meget lykkes egentlig i Inge Pedersens nye roman, »Vejen går gennem luften«. Alligevel mangler der noget, mener Mette Leonard Høeg.

Meget lykkes egentlig i Inge Pedersens nye roman, »Vejen går gennem luften«. Alligevel mangler der noget, mener Mette Leonard Høeg.

Det er mig et mysterium, hvordan så kritisk kapabel en forfatter …

Mette Høeg: Det er mig et mysterium, hvordan så kritisk kapabel en forfatter i den grad kan undlade at forholde sig kritisk til sin egen tilsyneladende meddelagtighed i den familiekultur, hun udskælder

11. jan. 2018 — Mette Høeg: Det er mig et mysterium, hvordan så kritisk kapabel en forfatter i den grad kan undlade at forholde sig kritisk til sin egen …

Forfatter, kritiker og debattør Leonora Christina Skovs nye selvbiografiske roman, »Den, der lever stille«, begynder usædvanligt godt.

Mette Høeg: »Så megen skønhed og betydning forsvinder ud …

Mette Høeg: »Så megen skønhed og betydning forsvinder ud af verden, fordi systemet favoriserer pseudopolitiske simpleminds«

24. aug. 2017 — Mette Høeg: »Så megen skønhed og betydning forsvinder ud af verden, fordi systemet favoriserer pseudopolitiske simpleminds«.

Litteraturforsker og anmelder Mette Leonard Høeg har læst Chris Kraus’ biografi om en anden ikonisk forfatter – Kathy Acker – og reflekterer over det at tage kvindelige forfattere seriøst. Noget debattøren Emma Holten ikke magter, mener Høeg.

5 stjerner: Allerede som ung boblede han over af sorthed

24. nov. 2020 — … en ambitiøs tekst med klare elementer af opbyggelighed og idealisme, som vidner om et fastere filosofisk fundament,« skriver Mette Høeg.

Boganmeldelse: Tekstsamligen »At holde sig i live – og andre tekster« af Frankrigs mest velskrivende og sorthumoristiske kyniker, Michel Houllebecq, viser at han skrev med bittert blæk fra begyndelsen, men også advarede mod ligegyldigheden.

Mette Høeg: »Det er skandaløst at fyre Jeppe Brixvold«

1. nov. 2018 — Desuden er hun litteraturanmelder for Berlingske. Siden forrige fredag har Forfatterskolen været på dagsordenen i flere medier. Det skete på …

55 forfattere skrev et brev til Forfatterskolens bestyrelse. Rektor blev fyret. Den kontroversielle litteraturkritiker Mette Høeg kalder forfatternes adfærd »Fej og ussel«.

Mette Høeg om forfatters meditationsbog: Psykedeliske stoffer …

Mette Høeg om forfatters meditationsbog: Psykedeliske stoffer havde formodentlig givet mere interessant læsning

8. jan. 2019 — Niels Lyngsøs essay om bevidsthed og meditation er sympatisk, men også lidt sludrende. Og den tilsigtede transformation udebliver.

Niels Lyngsøs essay om bevidsthed og meditation er sympatisk, men også lidt sludrende. Og den tilsigtede transformation udebliver.

Mette Høeg om Didion-klassiker – Berlingske

Mette Høeg om Didion-klassiker: Oversættelsen er ubehjælpsom og vidner om manglende faglig kunnen, sensitivitet og interesse for teksten«

28. apr. 2018 — Mette Høeg om Didion-klassiker: Oversættelsen er ubehjælpsom og vidner om manglende faglig kunnen, sensitivitet og interesse for teksten«.

Joan Didions roman »Play it as it Lays« fra 1970 udkommer nu for første gang på dansk. I en fejlbehæftet og kluntet udgave.

Anmeldelse: Statsstøttet udbrud af perverteret litterær energi …

Anmeldelse: Statsstøttet udbrud af perverteret litterær energi emmer af lummer værtshushumor

21. jan. 2020 — Tom Jensen, Chefredaktør (Ansv). Mette Østergaard, Chefredaktør. Anders Krab-Johansen, Koncernchef og udgiver. Følg Berlingske.

»Bulgakovs kat« er skrevet som et forsvar for kunsten. Men forsvaret for kunstens værdi virker deprimerende selvbiografisk og fremstår svagt, fordi værket ikke selv har kunstnerisk format.

Mette Høeg: Nobelpristagers vidnesbyrd fra Tjernobyl er noget …

Mette Høeg: Nobelpristagers vidnesbyrd fra Tjernobyl er noget af det mest intense og overvældende, jeg har mødt i litteraturen

12. okt. 2018 — Den hviderussiske journalist og nobelpristager Svetlana Aleksijevitj har med indtrængende kraft skrevet om en abnorn og stadig eksisterende …

Den hviderussiske journalist og nobelpristager Svetlana Aleksijevitj har med indtrængende kraft skrevet om en abnorn og stadig eksisterende katastrofe: Atom-ulykken i Thernobyl. Forfatteren selv er meget lidt til stede i teksten, men forstyrrer alligevel en smule det kor af monologer, som bogen består af.

Mette Høeg: Anklagen mod Mikkel Andersson er fej og hyklerisk

6. maj 2018 — Black Week: SPAR 1.194 kr. Få Berlingske til halv pris hver måned i et år.

Peter Nielsen, Informations litteraturredaktør, anklager Mikkel Andersson for i sin anmeldelse af Suzanne Brøggers seneste bog »Norsk omelet« at foretage »et dybt bekymrende angreb på den frie kunst«. Det kunne umiddelbart klinge af en ædel og upartisk, om end let overspændt, litterær beskyttertrang, men tager man konteksten for indlægget i betragtning, fremstår Nielsens anklage hul og hyklerisk.

Keywords: mette høeg berlingske